***Disclaimer***

***Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money at all from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % ad-free***

Saturday, February 18, 2017

Quiz Me! - Marvellous Movies!

all about Movies
Answers are below. Grab yer pencils!
Quiz

1. Not even an Oscar could be included in a list of things money can't buy: Whose Oscar, won for playing a glamorous Southern belle, sold in 1994 for more than $500,000?
Katharine Hepburn
Vivien Leigh
Renee Jones
Annette Funicello

#2. For which 2007 musical film did John Travolta get in touch with his feminine side, in order to play the voluptuous Edna Turnblad?
Moulin Rouge!
Grease
Hairspray
Saturday Night Fever

#3. What is a movie preview?
cartoon shown before a movie
another version of a movie
the making of a movie
trailer shown of a movie feature

#4. Which Ridley Scott film includes the memorable quote, 'Are you not entertained?', issued by the lead character to the baying crowd?
Kingdom of Heaven
American Gangster
Hannibal
Gladiator

#5. In the 1990 film 'Pretty Woman', Vivian (Julia Roberts) sends an item of food flying in an upmarket restaurant whilst exclaiming "slippery little suckers!" What is it she is eating and 'throws' at a nearby waiter?
L'escargot (snails)
Cockles
Frog's legs
Meatballs

#6. In the 2012/13 release movie 'Lincoln', who plays Abe?
Hugh Grant
Nicolas Cage
Daniel Day-Lewis
Billy Bob Thornton

#7. What is the ursine named character portrayed by James Gandolfini in the film, "Get Shorty"?
Rabbit
Bear
Hedgehog
Zebra

#8. For what role did 80 year old Jessica Tandy receive a Best Actress Oscar?
Lydia Brenner in "The Birds"
Alma Finley in "Cocoon"
Daisy Werthan in "Driving Miss Daisy"
Beryl Peoples in "Nobody's Fool"

#9. The movie "Apocalypse Now" deals with the effects that war can have on people. However which war did the film's events cover?
American Civil War
World War 2
Vietnam War
World War 1

#10. In Disney's "Snow White and the Seven Dwarfs," which of the seven dwarfs wore glasses?
Doc
Squinty
Happy
Grumpy

answers

Answers

1. Not even an Oscar could be included in a list of things money can't buy: Whose Oscar, won for playing a glamorous Southern belle, sold in 1994 for more than $500,000?

Answer: Vivien Leigh
The Best Actress Oscar that Leigh won for playing Scarlett O'Hara in "Gone With The Wind" (1939) sold for $563,000 at Sotheby's in New York. She also won an Oscar for "A Streetcar Named Desire" (1951).

2. For which 2007 musical film did John Travolta get in touch with his feminine side, in order to play the voluptuous Edna Turnblad?

Answer: Hairspray
John Travolta donned a wig and a dress in order to play the role of Edna Turnblad, in the 2007 remake of the musical film, "Hairspray". The plot of the film revolves around Tracy Turnblad, an overweight high school student who dreams of dancing on "The Corny Collins Show". After catching the eye of Corny Collins himself, Tracy's dream of dancing on television comes true. There are, however, plenty of ups and downs for her to overcome along the way.

Although renowned for spending a great deal of time deliberating over film scripts, Travolta made his mind up about "Hairspray" pretty quickly. As he told the "New York Times", he didn't want "it to be 'John Travolta plays Edna.' That's not interesting. It had to be something" which he "could go all the way with, disappear in".

3. What is a movie preview?

Answer: trailer shown of a movie feature
Previews are usually shown before a movie is released. Previews are shown before other movies at the theater or on video rentals prior to the film release.

4. Which Ridley Scott film includes the memorable quote, 'Are you not entertained?', issued by the lead character to the baying crowd?

Answer: Gladiator
After putting a rival gladiator to the sword, a bitter and frustrated Maximus demands of the crowd, 'Are you not entertained? Is this not why you are here?'. In response, the fervent masses chant, 'Spaniard, Spaniard'.

5. In the 1990 film 'Pretty Woman', Vivian (Julia Roberts) sends an item of food flying in an upmarket restaurant whilst exclaiming "slippery little suckers!" What is it she is eating and 'throws' at a nearby waiter?

Answer: L'escargot (snails)
The waiter deftly replies that "it happens all the time" - unlikely! Vivian also proceeds to requesting ketchup with her meal and etiquette lessons in which cutlery to use, much to the amusement of her 'date', Edward (Richard Gere).

6. In the 2012/13 release movie 'Lincoln', who plays Abe?

Answer: Daniel Day-Lewis
Hugh Grant played the British PM in 'Love Actually'. Billy Bob Thornton played the visiting US President in the same film. Nicolas Cage had nothing to do with any of them, but he can do a serious role!

7. What is the ursine named character portrayed by James Gandolfini in the film, "Get Shorty"?

Answer: Bear
James Gandolfini sadly passed away on June 19th, 2013. He was a prolific actor in films and television. Gandolfini played the character of Bear in the film, "Get Shorty". However, he is more well known for his portrayal of the ruthless mobster, Tony Soprano.
Gandolfini's role as Bear in "Get Shorty" is not that much of a departure from his other gangster-related roles. Bear is both a stuntman and a reluctant gangster/enforcer, hence the character fit in well with the film's comedy/crime theme.

8. For what role did 80 year old Jessica Tandy receive a Best Actress Oscar?

Answer: Daisy Werthan in "Driving Miss Daisy"
Gregory Peck handed Miss Tandy her Oscar at the 62nd Academy Award Ceremony in 1990. Miss Tandy won for her role as Daisy Werthan in "Driving Miss Daisy". Her speech began with "I never expected in a million years that I would be in this position. It's a miracle."

9. The movie "Apocalypse Now" deals with the effects that war can have on people. However which war did the film's events cover?

Answer: Vietnam War
"Apocalypse Now" was released in 1979, and was directed by Francis Coppola. The lead hero was Martin Sheen as Captain Benjamin L Willard. During the Vietnam War, in the year 1969, he got assigned the top secret mission of terminating (which actually meant killing) the rogue Colonel Kurtz, by his superiors. Colonel Kurtz, played by Marlon Brando, had gone insane and had installed himself as the god of the natives in the jungles of the neighboring country of Cambodia. Colonel Kurtz was primarily guilty of the murder of four South Vietnamese Intelligence agents. The film shows us Captain Willard's triumph over Colonel Kurtz and also the gruesome realities of war along the way.
"Apocalypse Now" was nominated at the 52nd Academy Awards for Best Picture in 1980.
Also in 2001, Mr Francis Coppola released "Apocalypse Now Redux", which had an additional 49 minutes that were cut from the original film due to budgetary constraints.

10. In Disney's "Snow White and the Seven Dwarfs," which of the seven dwarfs wore glasses?

Answer: Doc
Voiced by Roy Atwell in the 1937 animated feature. Even though the Disney people describe him as "often losing his train of thought and bumbling around," Doc was the self-proclaimed leader of the seven Dwarfs.

No comments: